TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

kuzeycem kuzeycem 23.07.2009 11:08:00
Valla ben çok şaşırdım bu güzel örümcekkuşu tütünün türkiyede olduğu öğrendiğimde şaşırdım. Bence çok güzel bir kuş. Uzunkuyruklu Örümcekkkuşu hakkında bildiklerinizi ve araştırdıklarınızı burada paylaşabilirsiniz.

kuzeycem kuzeycem 27.09.2011 21:25:00

Yanlış anlaşılma için herkesten çok özür dilerim, ben türün TR listesinde olduğunu gördüğümde şaşırmıştım, ama türü görmedim. U. Baştankaradan daha büyük gagası, turuncumsu beli ve kuyruk yanları ve gri sırtı ve tepesi ile ayrılabilir, ayrıca baştankara çok daha küçük:)

wolfkenan wolfkenan 17.12.2010 12:59:00

Bu arada oğlanlar ekran kartını yükseltip oyun oynamak için rami de yükselttiklerinden yazılar şu an 1-2 mm büyüklüğünde ve bu olaya bir türlü alışamadım ne kolaja izin veriyor ne fotoğraf croplamaya ,yaş ilerledikçe bu tür minnacık yazılarıda okumakta zorluk çekmeye başladığım ilk olaylada haşır neşir olduk.Kuzeyi heyecanlandırdığım için kusuruma bakmaz umarım...tür bilgisine faydamız olmadı yani üzgünüm...

wolfkenan wolfkenan 17.12.2010 12:53:00

Az evvel düzgün başlığa bakmadan yaptığım yorum adına özür dilerim.Aklıma konu değişsin diye burayı uzun kuyruklu baştankara diye nasıl okuduysam :) bu foruma yazmışım...Kuzeyi nerdeyse sizler olmasanız yanlış bilgiye neden oluyordum...yazarken bu kez ben yanlış yorum yazmışım bu arada arkadaşlar...şimdi Veysel e ve Ahu ya bu dikkatleri için teşekkür ederim,selamlar herkese ...

piyongo piyongo 17.12.2010 12:25:00

merhaba;

evet uzun kuyruklu baştankara ile karıştırıyor olabilirsiniz..

ama içinizdeki bu heyecanı çok sevdim:)

selamlar sevgiler

karaani karaani 17.12.2010 12:19:00

Sevgili kuzey, türün sayfasından da anlaşılacağı üzere Türkiyede görünme ihtimali çok düşük,Uzun Kuyruklu baştankara ile karıştırılabilen bir kuş,belki sende onunla karıştırmış olabilirmisin. Hakkında,kimsenin pek bişey bilebileceği ve diyebileceği bir kuş değil yani canım.Ama İnşallah görmek fotoğraflamak sana kısmet olur.

wolfkenan wolfkenan 17.12.2010 10:19:00

Eskiden köyün çam ağaçlarında arada rastlarken nüfusun çok artması ve meskenlerin çokluğu arasında kuş çekilmişti...bu sene tekrar benim bahçedeki kavaklığa 15li bir koloni ziyaret eder oldu...yazında vardılar kışında varlar,yani yerli

bir koloni...kuyruğunun bu kadar uzun olması onu çok sevimli yapıyor,dallar arasında daha çok kuyruğunu önce görüyoruz:)selamlar...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT